Παγκυπριο ανοικτο πρωταθλημα σκακιου 2017

Ολοκληρώθηκε το παγκύπριο ανοικτό πρωτάθλημα σκακιού
ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 09/02/2017 20:39
Ολοκληρώθηκε την Κυριακή το Παγκύπριο Ανοικτό Πρωτάθλημα Σκακιού 2017, με νικητή τον Άλκη Μαρτίδη, ο οποίος επικράτησε αήττητος με 7 νίκες και 2 ισοπαλίες από 9 αγώνες.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, τη δεύτερη θέση κατάκτησε ο περσινός πρωταθλητής ο 14χρονος Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος είχε μια αρκετά θετική απόδοση. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Έλληνας Ιωάννης Βαλσαμίδης με 6.5 βαθμούς. 6.5 βαθμούς επίσης είχε ο 13χρονος Ναμπίλ Μιχαήλ αλλά ο Έλληνας σκακιστής υπερίσχυσε στα κριτήρια ισοβαθμίας.

Το πιο θετικό στοιχείο του τουρνουά όμως ήταν ο ψηλός αριθμός νεαρών παικτών κάτω των 18 ετών που κατάφεραν να τερματίσουν σε ψηλές θέσεις και να παίξουν αξιόλογες παρτίδες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

“Αυτό αποτελεί μια πολύ ελπιδοφόρα προοπτική για το κυπριακό σκάκι που προηγούμενες εποχές παρουσίαζε πρόβλημα στην ανάδειξη νεαρών ταλέντων. Τα τελευταία χρόνια και με τη διδασκαλία τακτικών μαθημάτων για νεαρά παιδιά σε διάφορες πόλεις αλλά και με μαθήματα μέσω του διαδικτύου, αυτό έχει αλλάξει. Συνολικά 23 από τους 50 σκακιστές που έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα ήταν κάτω των 20 ετών” προστίθεται.

Ανάμεσα στους μη Κύπριους παίκτες, πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ακόμη ο 12χρονος Ουκρανός German Makarov με 5.5 βαθμούς. Οι έξι πρώτοι Κύπριοι σκακιστές του Ανοικτού Πρωταθλήματος θα ενωθούν με τους πρώτους έξι με την ψηλότερη αξιολόγηση, για να παίξουν το Μάιο στο Κλειστό Παγκύπριο Πρωτάθλημα. Το Κλειστό θα αναδείξει τον Πρωταθλητή Κύπρου και η κατάταξη των σκακιστών θα καθορίσει επίσης τη σύνθεση της Εθνική Κύπρου στο σκάκι για την επόμενη χρονιά. Η απονομή των επάθλων θα γίνει στην τελετή έναρξης των νεανικών πρωταθλημάτων που προγραμματίζονται για το Μάρτιο, καταλήγει η ανακοίνωση.
(ΚΥΠΕ/ΑΑΡ)