Παγκυπριο Πρωταθλημα Νεων 2018

Η Κυπριακή Σκακιστική Ομοσπονδία (ΚΥ.Σ.Ο.) προκηρύσσει το ‘‘Παγκύπριο Πρωτάθλημα Νέων’’ που θα διεξαχθεί από τις 3 μέχρι τις 18 Μαρτίου 2018, στο «Δημοσιογραφικό Χωριό» στα Περβόλια Λάρνακας.  Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με το ελβετικό σύστημα 7 γύρων και με χρόνο σκέψης 90 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα αύξηση χρόνου σε κάθε κίνηση.

Δικαίωμα Συμμετοχής €20

Θα διεξαχθούν ξεχωριστά αγώνες αγοριών και κοριτσιών για τις κατηγορίες U8, U10, U12, U14, U16 και U18.  Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν αγόρια και κορίτσια σε κάθε κατηγορία από κάθε επαρχία.  Βασική προϋπόθεση, όλοι οι σκακιστές/τριες να ανήκουν σε όμιλο-μέλος της ΚΥΣΟ.

Στις κατηγορίες κοριτσιών όπου δεν συμπληρώνονται τουλάχιστον 6 σκακίστριες, τότε τα κορίτσια θα συμμετάσχουν σε μικτή κατηγορία.  Επίσης, σε περίπτωση που σε μια κατηγορία δεν δηλώσουν συμμετοχή τουλάχιστον 6 σκακιστές, τότε οι συμμετέχοντες της κατηγορίας αυτής θα αγωνιστούν στην αμέσως επόμενη κατηγορία.

Όλοι οι σκακιστές και σκακίστριες θα πρέπει να είναι γραμμένοι στο μητρώο της ΚΥΣΟ και με απαραίτητη προϋπόθεση να είναι γραμμένοι στη FIDE ως κύπριοι (CYP).

Το πρωτάθλημα διεξάγεται για την ανακήρυξη του Παγκύπριου Πρωταθλητή Νέων κάθε κατηγορίας.  Επίσης, ο πρώτος νικητής κάθε κατηγορίας θα δικαιούται δωρεάν διαμονή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 2018. Όσοι δεν έχουν κυπριακή υπηκοότητα και δεν πληρούν τις πρόνοιες των κανονισμών Εθνικών Ομάδων, δεν θα έχουν το δικαίωμα των πιο πάνω και τη θέση τους θα καταλαμβάνει ο αμέσως επόμενος δικαιούχος στην τελική κατάταξη.  Οι υπόλοιποι, αν επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να καλύψουν τη διαμονή τους με δικά τους έξοδα εκτός κι αν υπάρξει διευθέτηση με τους διοργανωτές.

                                                                                                                                              Προκήρυξη

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *