O Σκακιστικος Ομιλος Λαρνακας Πρωταθλητης Κυπρου 2017.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, στις 22 Οκτωβρίου, το Παγκύπριο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα 2017. Το πρωτάθλημα διεξήχθη στην Ιδιωτική Σχολή Φόρουμ με το σύστημα “Round Robin”. Πρωταθλητρια Κύπρου για ακόμα μια φορά αναδείχθηκε η ομάδα του σκακιστικού ομίλου Λάρνακας η οποία προπορευόταν των υπόλοιπων ομάδων σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια του τουρνουά.

Στον τελευταίο γύρο η αναμέτρηση της Λάρνακας με την Λεμεσό θα έκρινε τον νικητή. Η Λάρνακα είχε το πλεονέκτημα αφού με ισοπαλίααναδεικνύετουν πρωταθλήτρια.

Η ομάδα της Λεμεσού βρέθηκε να προηγείται της Λάρνακας με 2,5 – 1,5 και ενώ έμενε σε εξέλιξη μονάχα η παρτίδα του αρχηγού της Λάρνακας Παύλου Κωνσταντίνου με τον Αρχηγό της Λεμεσιανής ομάδας Βασίλη Αριστοτέλους. Ο Παύλος με τα μαύρα κομμάτια πήρε πλεονέκτημα από το άνοιγμα και το διατηρούσε για πολλές κινήσεις, πάνω στην πίεση του χρόνου και την ένταση της παρτίδας έκανε ένα λάθος και έδωσε το πλεονέκτημα στον Βασίλη. Ο οποίος με ισοπαλία εξασφάλιζε την νίκη της ομάδας του και το πρωτάθλημα θα πήγαινε στην Λεμεσό. Ο Βασίλης πρότεινε ισοπαλία, ο Παύλος δεν δέχτηκε την πρόταση και ακολούθως ο Βασίλης έκοψε λάθος πιόνι και ο Παύλος απέκτησε ξανά πλεονέκτημα νίκης το οποίο και διατήρησε μέχρι το τέλος. Τελικό αποτέλεσμα ισοπαλία 2,5 – 2,5.
Με αυτόν τον δραματικό τρόπο η Ομάδα της Λάρνακας και του ομίλου μας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Κύπρου. Στην δεύτερη θέση ο Σκακιστικός όμιλος Λεμεσόυ και στην τρίτη θέση η εξίσου δυνατή ομάδα του σκακιστικού ομίλου Λευκωσίας.

Την ομάδα της Λάρνακας αποτελούσαν οι Πάρης Κληρίδης, Παύλος Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, Μίκης Θεοχάρους, Κώστας Βασιλείου, Ιβάν Κωνσταντίνου και ο Βασίλης Θεοχάρους.

Στις ατομικές επιδόσεις να σημειωθεί ότι δύο σκακιστές μας, ο αρχηγός της ομάδας μας Κωνσταντίνου Παύλος κέρδισε το βραβείο της καλύτερης 2ης σκακιέρας με 5 νίκες σε 5 παιχνίδια ενώ στην 3η σκακιέρα νικητής ήταν ο νεαρός σκακιστής μας και πρωταθλητής Κύπρου Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος.

Θερμές ευχαριστίες σε όλα τα μέλη της ομάδας μας για τις πολύ καλές επιδόσεις τους και για την μεγάλη διάκριση που χάρισαν στον όμιλο μας. Απέδειξαν για ακόμα μια φορά πως είναι ο ισχυρότερος Σκακιστικός όμιλος στην Κύπρο.

Μπράβο σε όλους τους Παίκτες και σε όσους με τον δικό τους τρόπο συνέβαλαν σε αυτή την μεγάλη επιτυχία του ομίλου και της πόλης μας.

Όλες οι λεπτομέρειες για τα αποτελέσματα σε αυτόν τον σύνδεσμο

http://www.chess-results.com/tnr308077.aspx?lan=1

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *